E-mailprofessorCheetahMails udgivelse ‘Email Marketing Creative Best Practices and Techniques’ indeholder en yderst brugbar samling af kreative og tekniske formler på succesfuld e-mailmarketing.

Vi har i et tidligere indlæg beskrevet, hvordan Gmail kun viser en begrænset del af dine e-mails såfremt, du ikke overholder kravene til størrelsen på dit html-indhold.

Læs ‘Få dine budskaber sikkert gennem Gmails klippemaskine’ her

I dette indlæg vil vi med udgangspunkt i retninglinjerne fra CheetahMails’ udgivelse beskrive fire områder, vi synes er væsentlige at være opmærksomme på i forbindelse med teknisk og kreativ optimering af dine e-mails.

Læs ‘Sådan undgår du spamfilteret’ her

Retningslinjer for teknisk e-mailmarketing

Den tekniske del af dit e-mailsetup skal sikre, at dine mails ikke havner i spamfiltre eller fremstår fejlagtigt i dine kunders indbakker. Det tekniske e-mailarbejde har således til formål at sørge for, at din e-mailmarketing opnår højest mulig leveringssikkerhed.

Din tekniske indsats har altså ikke nødvendigvis positiv indflydelse på åbnings- og klikrater, da nogle af nedenstående råd vil begrænse den kreative frihed i første omgang. Hvordan man så kan være kreativ inden for de tekniske rammer, vender vi tilbage til senere.

Javascripts

Javascripts er en populær metode til at give websites et lækkert touch. Mens det er en anbefalelsesværdig tilgang på hjemmesider, er det ikke understøttet i alle e-mailklienter, herunder Microsoft Outlook, Gmail og Yahoo Mail, der alle anser Javascript-holdige mails som en trussel.

Forbudte trin i e-mailmarketingOvenstående er slagkraftige og meget udbredte e-mailklienter, hvorfor Javascript skal undgås i dine mails for at beskytte dine leveringsrate – og så må du altså leve med at levere indhold med et statisk udtryk frem for “levende” bannere.

Formularer

Online marketingprofessionelle ønsker at gøre vejen til konvertering så nem og kort som mulig. Derfor kan formularer direkte i dine e-mails umiddelbart synes at være en god idé.

Dette er dog ikke tilfældet. Ligesom Javascript er formularer forbeholdt indhold på dine websites, da mange e-mailklienter registrerer formularer i e-mails som en sikkerhedsrisiko.

Anbefalingen må således være at oprette landingsider, der indeholder disse levende effekter og formularer.

 

Opbygning af e-mailkampagner

Når du nu er en smule begrænset i forhold til de effekter, du normalt kan anvende til at gøre dit indhold iøjnefaldende på web, er det væsentligt at overveje grundigt, hvordan du opbygger dit mailindhold.

Preview og førstehåndsindtryk

Kreativ e-mailopsætning inden for de tekniske rammerI eksempelvis Outlook vises et preview af mailen i oversigtsvinduet, inden brugeren åbner mailen. Når mailen så åbnes, er det afhængig af mailens længde samt skærmstørrelse og -opløsning fortsat kun de øverste pixels, der vises.

Derfor bør du designe din skabelon, så det vigtigste content vises øverst samt evt. navigation vises øverst. Outlooks preview panel kan justeres af brugeren, men viser som regel de øverste ca. 300 px., hvilket du med fordel kan tage udgangspunkt i, når du designer dine skabeloner.

Call-to-Action

Sørg for at dit primære budskab er tydeligt fremtrædende i det ovennævnte preview ved at lade knapper eller tekstlinks skille sig ud fra det øvrige content.

Ordlyden af dine CTA’er er ligeledes vigtig. “Klik her for at…”, “Læs mere…”, “Få et uforpligtende tilbud…” etc. – sådanne fraser guider modtageren, så han/hun ikke er i tvivl om, hvad der gemmer sig bag linket.

Herefter er det så vigtigt, at den tilhørende landingside er en naturlig og effektiv forlængelse af dit mailindhold.

Test på tværs af platforme

Det vil altid være en udfordring at lave mails og digitalt indhold i øvrigt, der er lige lækkert og iøjnefaldende på alle enheder, browsere og mailklienter, hvorfor ovenstående kan ses som en god rettesnor til, hvordan du skaber mails, der fungerer på tværs af disse forskellige platforme. Du kan dog altid ud fra dit kendskab til målgruppen overveje, hvilke knapper der er vigtigst at skrue på.

Vi anbefaler altid, at du tester dine e-mailskabeloner og -kampagners design i et preview-værktøj, så du har sikkerhed for, at dit indhold præsenteres flot i de mest anvendte browsere og klienter.

Søger du nærmere sparring til, hvordan du laver effektive e-mails, er du altid meget velkommen til at kontakte os via formularen, på info@juhlsen.com eller 21 37 25 85.

 Relevante links