Nyhedsbreve fra Christina Klitsgaard kombineret med et par sprækkede bukser gav Rikke Andersen (billedet herunder) idéen og modet til at lave et anderledes nyhedsbrev – og det virkede!

Rikke Andersen driver tøjbutikken Mamilla i Horsens. Butikken er som mange andre mindre tøjbutikker. Det vil sige, at Rikke som indehaver er passioneret og sætter sit personlige præg på butiksindretning og sortimentet. Hun har nogle dygtige, engagerede medarbejdere, og butikken lever i høj grad af, at den har en fast kundekreds, som kan lide butikkens stil, sortimentet og den gode personlige service.

Alt i alt et helt traditionelt og ganske udmærket forretningsgrundlag.

Men Rikke er også online købmand. På trods af en begrænset omsætning og ligeså begrænsede ressourcer, så har hun fået etableret:

 • Moderne webshop (altså f.eks. responsive design og SSL)
 • Integration mellem webshop, kassesystem og økonomisystem
 • Facebookside med over 5.000 følgere – og “høj svarrate badge”
 • Google Adwords-konto med produktfeed
 • Google Business-profil
 • Google Analytics og webmaster tools
 • MailChimp-nyhedsbrev med integration til webshoppen, et par tusinde modtagere og fast frekvens på udsendelserne.

Det skal siges, at Rikke ikke er mere IT-minded end gennemsnittet af tøjbutik-indehavere, så hun har købt sig til hjælp med nogle af opgaverne, men hun står selv for det løbende arbejde med både Facebook og nyhedsbrevene.

I sidste uge skrev Rikke til mig: Jeg har sendt dig en testmail, vil du ikke lige give mig en tilbagemelding, inden jeg sender den ud…

Rikke har længe været fast abonnent på Christina Klitgaards nyhedsbrev. Nyhedsbrevet kombineret med et par sprækkede bukser gav Rikke idéen og modet til at lave et nyhedsbrev, der var væsentligt anderledes end hendes normale nyhedsbreve.

Og resultaterne af det anderledes nyhedsbrev var rigtig gode:

 • Åbningsrate på 50,3% (hun plejer at have 40-45%)
 • Udsolgt af det produkt, der var fokus i nyhedsbrevet
 • Kunder, der skrev tilbage, at de synes, nyhedsbrevet var godt – det har hun aldrig oplevet før
 • Ved et velbesøgt stylist-event i butikken var der mange, som refererede til nyhedsbrevet, og det var tydeligvis noget, flere havde omtalt for andre.

Du skal selvfølgelig nok få lov at se det famøse nyhedsbrev – men inden da vil jeg gerne lige aflevere mine pointer med i det hele taget at lave dette blogindlæg:

 • Uanset, hvor lille din virksomhed er, hvor få ressourcer du har, og hvor lidt du ved om IT, kommunikation og sociale medier – så har du muligheden for at skille dig ud fra mængden, HVIS DU TØR –  OG GIDER!
 • Hvis du vil inspireres til, hvordan du skiller dig ud, så tilmeld dig nyhedsbrevet fra Christina Klitsgaard, køb hendes kurser (weloveemails.dk) eller følg andre dygtige folk i den store verden. Lyt til Podcasts, se videoblogs, læs bøger. Men frem for alt: VÆR MODIG OG PRØV DIG FREM I STEDET FOR AT VENTE PÅ DEN HELT RIGTIGE IDÉ!

Når du har suget inspiration til dig, så husk, at du ikke skal gøre det samme som dine inspirationskilder. Du skal bruge inspirationen til at få dine egne idéer – og gennemføre dem. Det er ikke sikkert, du rammer rigtigt første gang, men hvis du bliver ved med at prøve, så lykkes det!

SE DEN ONLINE VERSION AF RIKKES NYHEDSBREV HER

Emneteksten var: Tab 5 kg NU – uden at røre en finger…

Alle billederne i nyhedsbrevet er af Rikke selv. Hvis du også synes, at Rikke Andersen fra Mamilla er for sej, så tilmeld dig hendes nyhedsbrev på mamilla.dk – og køb dit næste sæt tøj i hendes webshop eller i den hyggelige butik i Horsens. Du er selvfølgelig også velkommen til at dele denne artikel eller linket til nyhedsbrevet fra Mamilla.

Hos Juhlsen elsker vi – ligesom Christina Klitsgaard – også e-mails.

Vores speciale er konceptudvikling og optimering, samt implementering, drift og integration af systemer. Vi arbejder med e-mail marketing, marketing automation, loyalitetsprogrammer og kundeklubber, samt online konkurrencer, der skaber kendskab, præference, leads, loyalitet og salg.

Vi har en række egenudviklede softwareløsninger og arbejder desuden med en lang række af markedets førende systemer. Vores fokus er at skabe resultater, uanset hvilke systemer vores kunder anvender.

Du kan fange os på info@juhlsen.com eller 21 37 25 85 – eller tage fat i undertegnede, Torben Rasmussen, på 20 14 40 56 / tr@juhlsen.com.

Vi har selvfølgelig også et gratis e-mail nyhedsbrev, hvor vi 1-2 gange om måneden leverer inspiration og tips om marketing automation, loyalitetsprogrammer, samt online konkurrencer. Du kan tilmelde dig herunder:

 • Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du, at Juhlsen må kontakte dig pr. e-mail og via sociale medier med inspiration samt tilbud og informationer om Juhlsens produkter. Samtidigt accepterer du også, at vi må behandle dine data for at sende dig så relevant information som muligt. Læs mere om, hvordan vi behandler dine personoplysninger her
 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.