Gmail – en dyr frisør

Vi har tidligere skrevet om problemer med spamfiltre, men der findes også andre forhindringer end spamfilteret. Dine mails risikerer bl.a. at få en uønsket trimning hos modtagere, der anvender Gmail-klient, hvis ikke mailen overholder Googles krav.

Gmail vurderer således, at e-mails med en html-fil, der fylder mere end 102 KB, er for lang.

Derfor viser mailklienten kun indholdet frem til dette skæringspunkt, efterfulgt af beskeden: Meddelelsen blev klippet – Vis hele meddelelsen.

 

Gmail - Meddelelsen blev klippet

Hvis du har værdifulde budskaber efter dette skæringspunkt, vises disse altså ikke i første omgang, hvilket kan have stor negativ effekt på din CTR (klikrate) – og Gmails klipning kan dermed vise sig at blive særdeles dyr for din virksomhed.

Meddelelsen blev klippet – derfor skal det undgås

Gmail klipper mailsFor mange virksomheder vil Gmail-brugere udgøre minimum 25 % af den samlede modtagerliste, hvilket blot understreger, at det bør være et reelt fokusområde i din e-mail marketing.

Udover det åbenlyse problem i at dele af din e-mail ikke vises til modtageren, er der yderligere en række grunde til, at det er vigtigt ikke at overskride Gmails grænse for html-størrelse.

Når Gmail klipper i mailen, skæres elementer som trackingkode, der skal give dig statistik over åbninger og klik, og det lovpligtige afmeldingslink også fra.

På visse mobile enheder virker linket, der skal vise hele meddelelsen ikke – og på andre vises det end ikke.

Dermed er mailstørrelsen altså endnu vigtigere, hvis du har mange modtagere, der åbner fra mobildevices.

Hvordan undgår jeg, at Gmail klipper mine mails?

Hos Juhlsen anbefaler vi altid at holde størrelsen på dine e-mails’ html-fil under 100 KB. Hvis du har svært ved at leve op til denne anbefaling, har vi et par tips til henholdvis at spare nogle bytes i din kode eller finde alternative måder at præsentere dine budskaber.

Overvej eksempelvis følgende:

  • Fjern unødvendige mellemrum, linjeskift eller kommentarer fra koden.
  • Slet redundante eller overflødige styles.
  • Del dine budskaber op i flere forskellige mails.
  • Lav links til en landing page, der indeholde yderligere information.

Uanset hvordan du griber din e-mail marketing an, er det som med alt andet vigtigt at teste grundigt inden offentliggørelse. Hos Juhlsen anvender vi bl.a. Litmus til test af e-mails, ligesom vi anvender kvalitetsprincipper, når vi skaber nye e-mailskabeloner og -kampagner for vores kunder.

Ønsker du sparring til, hvordan skaber de bedste forudsætninger for din e-mailmarkedsføring, står vi altid klar til at hjælpe. Kontakt os på info@juhlsen.com eller 21 37 25 85.

 

 

 Relevante links