98% af de der besøger din webshop køber ikke noget – det kan (og bør) du gøre noget ved! Tænk Revenue Recovery.

E-handelSom online marketingprofessionel er det blandt dine fornemste opgaver at skaffe besøgende til virksomhedens website samt konvertere både nye besøgende og tidligere kunder til aktive købere.

Statistikken viser dog, at begge opgaver bliver gradvist vanskeligere i kraft af den store konkurrence om brugernes opmærksomhed og de mange forskellige kanaler til information og kommunikation. I dette indlæg har vi fokus på konvertering af besøgende, der afbryder købsprocessen, og tidligere kunder, der udviser manglende aktivitet.

E-handlens udfordringer

Den lineære og ensartede købsproces er for alvor død med internethandlens indtog, hvilket stiller større krav til marketingafdelingernes evne til at forstå og agere på kundernes individuelle behov.

Et whitepaper fra Emarsys viser følgende udfordringer for virksomheder, der fokuserer på e-handel:

  • 98 % af de besøgende bliver aldrig konverteret.
  • 67 % af online købsprocesser afbrydes undervejs.
  • 30 % af førstegangskøbere handler kun dén ene gang.

Disse tal understreger potentialet for revenue recovery, der omfatter både den enkelte session på din hjemmeside og dine kunders overordnede livscyklus. Din virksomheds revenue recovery-strategi er den rettesnor, der skal sikre, at I fastholder og aktiverer jeres kunder fremfor at tabe salget på gulvet.

Revenue ReKundens livscykluscovery – genvind den tabte omsætning med automatiseret indsats

For at imødekomme kundefrafald kan e-handelsvirksomheder identificere de faldgruber, der eksisterer i købsprocesser og loyalitetscykler, og herefter igangsætte og automatisere foranstaltninger, der kan genvinde tabt profit. Det lyder simpelt, men kræver både tid, ressourcer og ikke mindst viden.

Revenue recovery er – som de fleste succesfulde marketingindsatser – i høj grad drevet af data og viden om dine kunder. Din virksomheds evne til at samle data fra forskellige kilder, analysere og anvende dem proaktivt er nøglen til succes.

Hos Juhlsen tilbyder vi i samarbejde med forskellige partnere at udvikle integrationer og implementere værktøjer, der giver dig en overskuelig platform til administration og berigelse af brugerprofiler samt aktivering af automatiserede marketingflows.

Relevante fastholdelsesaktiviteter

Mere lavpraktisk indeholder revenue recovery en række kunderettede aktiviteter. Nogle er mere udbredte end andre, men de er alle effektive tiltag, når indtjeningen skal boostes:

  • Abandoned shopping cart-mails med lignende produkter
  • Automatiserede e-mails og sms’er til inaktive brugere
  • Re-marketing på sociale medier, baseret på af søge- og klikadfærd
  • Tilpassede push-beskeder på baggrund af aktiviteter.

Ovenstående er blot eksempler på tiltag og medier, der kan anvendes i dine fastholdelsesaktiviteter. Det viser, at effektive revenue recovery-programmer indeholder fokus på flere kanaler.

Sådan holder du fast på dine kunder

Hvis din virksomhed skal have succes med jeres kundefastholdelse, kræver det både analyse, planlægning og teknologi.

Integration af data, teknologi og kanalerMed ny teknologi er det muligt at samle viden om dine brugeres adfærd på din hjemmeside, før de opretter profil. Kundeprofilen registreres herefter i et centralt system, der i real-time henter data fra forskellige kilder og fra kundens aktiviteter på forskellige platforme og medier.

Dette giver således mulighed for at automatisere veltimede fastholdelsesaktiviteter på tværs af kommunikationskanaler – eksempelvis website, e-mail, SMS, app og annoncer på sociale medier.

Som det kan læses ud fra dette blogindlæg rummer revenue recovery mange muligheder, så din virksomheds strategi vil skulle tilpasses efter jeres samlede ressourcer. Faktum er det dog, at det koster ca. syv gange mere at skaffe nye kunder end at få eksisterende til at genkøbe, hvorfor revenue recovery er et vigtigt fokusområde for alle virksomheder.

Hos Juhlsen er vi gerne behjælpelige med at identificere jeres behov og muligheder ved tilrettelæggelse af en strategi, der sikrer en større fastholdelse af jeres kunder. Når vi har klarlagt potentiale og ressourcer, indgår vi endvidere gerne i samarbejdet om opbygning og administration af et revenue recovery-program, der samler data på tværs af kanaler, beriger brugerprofiler, forudsiger adfærd og foretager relevante automatiserede processer til aktivering af jeres kunder.

Kontakt os endelig på +45 21 37 25 85 eller info@juhlsen.com.

 

 

 Relevante links