Gamification er blevet et af de helt store buzz words inden for en lang række områder. Hos Juhlsen har vi fokus på anvendelsen til leadgenerering og loyalitet.

Gamification går grundlæggende ud på at tilføre spilmekanikker og spildesignteknikker for at motivere mennesker til at nå deres mål. Målene for de, der anvender gamification, kan være vidt forskellige: Lige fra medarbejderudvikling til undervisning af børn – og for vores vedkommende altså at generere leads og kundeloyalitet.

Der er skrevet lange afhandlinger og et hav af artikler om gamification – bare tag en hurtig søgning efter gamification på Google, hvis du søger mere generel inspiration om emnet.

I denne artikel vil jeg give dig 10 tips som hjælp til at besvare spørgsmålet:

Hvordan kan virksomheder bruge gamification til at få flere leads og mere loyale kunder?

5 tips til brug af gamification til at få flere leads:

  1. Når du laver spil eller konkurrencer, så start med at få tilmelding kun med e-mail eller mobilnummer – du kan altid fortælle mere om spillet efter tilmeldingen.
  2. Fokusér på at have stærke motiver for tilmelding – og hvis du kan motivere med andet end de præmier, der kan vindes, så kan du tiltrække flere kvalificerede leads.
  3. Hvis du øger din online markedsføring for at få flere besøg på din hjemmeside og kun markedsfører din konkurrence på hjemmesiden, så øger du kvaliteten af dine leads, i forhold til hvis du øger din markedsføring af konkurrencen generelt.
  4. Alle vil gerne lave virale kampagner, men husk, at du ikke må belønne deltagerne for at dele. Du må til gengæld gerne gøre det muligt for dem at belønne dem, de deler konkurrencen med, så overvej, om du kan give dine deltagere noget, som de kan forære til andre.
  5. Find den optimale varighed af din kampagne. En længere varighed udnytter som regel kampagnebudgettet meget bedre end en kort kampagneperiode. Til gengæld kan “momentum” i kampagnen forsvinde, hvis perioden bliver for lang. Vi har stor succes med kampagner på 4-5 uger.

5 tips til brug af gamification til at få mere loyale kunder:

  1. Find eller opfind de spilmekanikker, der passer bedst til din målgruppe og din virksomhed.
  2. Sørg for, at belønningen er tydelig, når dine kunder køber.
  3. Forsøg at sikre, at dine kunder automatisk kommer til at tænke på din belønning, når de overvejer eller planlægger næste køb. Det kan du bl.a. gøre ved at have belønning, som er tæt associeret med de produkter, du sælger.
  4. Hvis du sælger varer med højfrekvent køb, så kan du med fordel anvende variabel belønning – så der nogle gange er større belønning end andre gange. Det øger motivationen til at se, hvad belønningen er ved næste køb.
  5. Lav automatiseret opfølgning både til de aktive og inaktive kunder, hvor du bruger belønningen på den måde, der bedst motiverer til den adfærd, du ønsker (f.eks. ville en grafik med “0 træningstimer i denne måned” 3 måneder i træk fra fitnesscentret måske øge motivationen til at melde sig ud).

Skal vi hjælpe med at generere flere leads og loyale kunder ved hjælp af gamification, så ring til Juhlsen på 21 37 25 85 eller skriv til info@juhlsen.com – vi er altid klar til at hjælpe.

 

Hent vores e-bog, og få mere ud af din næste konkurrence

Vi har samlet over 15 års erfaring i en lille overskuelig og mobilvenlig e-bog med uundværlige tips og tricks til optimering af udbyttet af online konkurrencer. Du kan få glæde af vores tips uanset, hvilket system du bruger til dine konkurrencer!

 

Her er et par inspirerende videoer om gamification

TEDx Talk om Gamification

10 anderledes gamification eksempler