MailerMailers årlige Email Marketing Metrics-rapport præsenterer igen i år et overblik over, hvad der virker bedst i salgsfremmende e-mails. Få et indblik i rapportens vigtigste pointer og styrk din e-mailmarkedsføring.

Det er for længst slået fast, at e-mailmarkedsføring er den bedste marketingkanal, når det drejer sig om at skabe Return On Investment (ROI). Faktisk beretter 66% af alle adspurgte forbrugere i en amerikansk undersøgelse, at de har foretaget køb, baseret på e-mailmarketing.

Blandt andet derfor handler det ikke længere om, hvorvidt din virksomhed skal fokusere på markedsføring og dialog via e-mail, men snarere om, hvordan du bedst bærer dig ad med at højne åbnings- og klikrater i dine salgsfremmende mails.

Ligesom det er tilfældet med så mange andre fænomener, er der også modebølger og trends i, hvad der virker, når du vil have dine brugere til at åbne og klikke i dine mails. Selvom vi nok aldrig vil nå frem til en decideret opskrift på den bedste måde at udforme mails på, kan vi blive klogere af at se på data fra større undersøgelser af e-mailperformance ud fra forskellige parametre.

En sådan rapport udarbejder MailerMailer hvert år. Rapportens resultater er baseret på 1,4 milliarder e-mailbeskeder på tværs af over 70.000 nyhedsbrevskampagner, og i 2013-udgaven af Email Marketing Metrics er der da også en del spændende statistikker at tage udgangspunkt i.

E-mailmarkedsføring i tal

Åbningsrate

 • En e-mails åbningsrate er et udtryk for, hvor stor en del af de mails der er leveret til dine læseres indbakker, der rent faktisk bliver åbnet. Den gennemsnitlige åbningsrate for undersøgelsens kampagner ligger i omegnen af 10%.
 • Ikke overraskende sker langt de fleste åbninger inden for 10 timer efter levering, hvor over halvdelen af de samlede åbninger finder sted før de første seks timer er gået.

Klikrate

 • Klikraten udtrykker antallet af unikke brugere, der har klikket i din mail, set i forhold til, hvor mange der i alt har modtaget den. Den gennemsnitlige klikrate i undersøgelsen er 2%.
 • Antallet af links har stor betydning for din klikrate. Årets undersøgelse viste, at klikraten i mails med over 20 links var den højeste (2,8%) i forhold til de mindre linkende kategorier. Der klikkes kun i 1,2% af tilfældene i mails, der har færre en seks links.

Ugedag

 • En af de ting, du kan overveje, når du vil forbedre dine åbnings- og klikrater, er, hvilket tidspunkt du afsender dine mails på. Udsendelser på hverdage åbnes som udgangspunkt meget mere end mails, der sendes ud i weekenden. Top 3 i den henseende hedder tirsdag, mandag og fredag.
 • Kigger vi på klikraten er søndag og tirsdag de bedste dage at sende ud på.

Hyppighed

 • Om dine mails når frem til dine abonnenters indbakke påvirkes bl.a. af, hvor hyppigt der udsendes mails. Tallene i undersøgelsen viser, at jo oftere du udsender mail, jo mere mindsker du risikoen for at din mails ikke når frem. Den såkaldte bouncerate stiger således markant, når du udsender mails mindre end én gang per måned (4,4%).

Tilpasning

 • I de seneste år har der været en drejning mod at udelade modtagerens navn i emnelinje og besked, da det for det første var et velkendt fænomen fra spammails og for det andet kunne resultere i nogle lidt aparte modtagernavne, hvis abonnenterne havde været kreative under tilmeldingen. Undersøgelsen afslører dog god effekt af personlige hilsner i mails, hvilket adskiller sig fra tidligere års rapporter.
 • Åbningsraten og specielt klikraten er således stigende, når undersøgelsens fokusvirksomheder har brugt navnetilpasning i deres mailudsendelser.

Emnelinje

 • Længden på din emnelinje kan også have stor betydning for din mails succes. Forbrugerne har en travl hverdag, hvor der ikke er tid til at bruge mange sekunder på at forstå budskabet i en emnelinje. Således er åbningsraten også markant højere, når længden på emnelinjen er 4-15 karakterer (15,8%).
 • Samme tendens gør sig i lidt mindre udstrækning gældende, når det gælder klikraten. Her giver de korte emnelinjer en succesrate på 2,6%.

Se alle resultaterne fra MailerMailers rapport her.

Gode råd til din e-mailmarketing

Hvad kan vi så lære af disse tal? Vi kan i hvert fald sammenfatte en række gode råd til, hvordan du kan øge dine muligheder for at højne både åbnings- og klikrater i din e-mailmarkedsføring.

Link til indhold – gerne flere gange

Det er vigtigt, at du gør dig nogle tanker om, hvad du ønsker dine læsere skal foretage sig, når de læser dit e-mailnyhedsbrev. Hvilke sider vil du gerne have folk til at besøge? Lav gerne flere links til samme side i dit nyhedsbrev, så du højner muligheden for, at dine brugere klikker i din mail.

Det er naturligvis vigtigt, at dine links er relevante for indholdet, og at der er en fornuftig sammenhæng mellem dit nyhedsbrev og linkets landing page.

Mål også på CTOR

Click-to-Open Rates (CTOR) er et udtryk for, hvor mange individuelle læsere, der har åbnet dit nyhedsbrev, som også klikker sig videre via et af nyhedsbrevets links.

Ved at lave denne måling kan du få et helt klart billede af, hvor interessant og relevant dit indhold er for dine læsere.

Test ugedage og tidsrum

Det kan være meget afhængigt af din mailingliste og branche, hvilket tidspunkt der er bedst for dine mailudsendelser. Derfor handler det som så meget andet om at teste, hvad der virker for din virksomhed.

Du kan eksempelvis sende samme mail til forskellige segmenter på forskellige tidspunkter for at få et billede af, hvad der performer bedst.

Planlæg dine mailudsendelser

Lav et skema over, hvor ofte du vil udsende mails og hold dig til det. Denne øvelse kan være nyttig både i forhold til at holde din e-mailmarketing kørende og for at mindske risikoen for at havne i abonnenternes spamfiltre. Læs evt. mere i vores artikel, Sådan undgår du spamfilteret.

Du skal selvfølgelig have med i overvejelserne, hvorvidt du kan producere indhold, der er interessant for dine brugere hver gang du sender mails ud. Hvis ikke må du sænke ambitionerne en smule, fordi det er kvaliteten af dine e-mails, der skal sikre din succes.

Afprøv indholdselementer

MailerMailers undersøgelse viste, at der statistisk set er belæg for at gøre dine e-mails mere personlige. Der er i det hele taget mange tiltag, der kan prøves af i forhold til at forbedre dine åbningsrater.

Det er en videnskab for sig at producere spændende emnelinjer, der skal få brugerne til at åbne dine e-mails. Igen handler det meget om at prøve sig frem, men du kan finde god inspiration i vores indlæg om, hvordan du producerer gode emnelinjer.

Kunne du tænke dig lidt sparring?

Hos Juhlsen.com er vi eksperter i e-mailmarketing og online dialog. Hvis du kunne tænke dig et par eksterne øjne på, hvad din virksomhed kan gøre for at få mere ud af jeres online marketing, kan I give os et kald på 21 37 25 85. Så tager vi en uforpligtende snak om, hvad vi kan tilbyde dig.