Selvom mange, der kender til Snapchat, måske forbinder platformen med udveksling af (mere eller mindre lødige) billeder blandt primært unge mennesker, indeholder mediet absolut også muligheder, der er værd at overveje for din virksomhed.

Snapchats primære funktion tillader brugeren at sende billeder og videoer til udvalgte venner, der så kan se billedet i mellem 1 og 10 sekunder, før billedet forsvinder fra samtalen for evigt.

Sådan bruges Snapchat Stories

SnapchatEn mere interessant funktion for virksomheder er dog Snapchat Stories, der lader dig kreere en hel serie af billeder/videoer, der sammensættes til en visuel fortælling. Hvert enkelt element i fortællingen er synligt i 24 timer og kan i den periode ses igen og igen.

Snapchat lancerede Stories-funktionaliteten tilbage i oktober 2016. Formatet giver virksomheder mulighed for at være kreative i forbindelse med rabatkuponer, produktlanceringer, konkurrencer og lignende.

Blandt de, der har taget Snapchat-mediet til sig, finder vi så forskellige amerikanske virksomheder som fastfoodkæden McDonald’s, football-holdet New Orleans Saints og streetwareforhandleren Karmaloop.

I selskab med en række andre har disse virksomheder, siden Stories-funktionen blev tilføjet til Snapchat, anvendt platformen til at promovere visuelle budskaber.

Eksempler på markedsføring med Snapchat

I julen 2016 gennemførte vi selv en Snapchat kampagne via vores ‘Jul i Aarhus’-aktivitet. Vi havde en ung lærerstuderende – Cecilie Birkegaard Iversen – til at håndtere vores Snapchat-profil Juliaarhus fra midt november til slut december. Kampagnen var mest en test for at se, hvilken form for engagement, vi kunne få.

Resultatet var, at der var lidt over 100 faste følgere, som var aktive stort set hver dag, hvor de fulgte Cecilies historier på Snapchat. Historien handlede (selvfølgelig) om jul i Aarhus. Det var en blanding af sjov og inspiration til f.eks. bagning, juledekorationer og aktiviteter i Aarhus – specifikt rettet mod en lidt yngre målgruppe.

Med en meget begrænset indsats (og tilsvarende budget), var vi tilfredse med resultaterne. Vi fortæller naturligvis gerne mere om den specifikke kampagne til de, der måtte være interesserede.

Konkurrencer

McDonald's på SnapchatKonkurrencer har alle dage været en effektiv og opmærksomhedsskabende kampagneform, der danner grobund for stor brugerinteraktion.

McDonald’s afholder via deres Snapchat-profil jævnligt konkurrencer, hvor brugerne kan vinde diverse lækre præmier, hvis de interagerer med virksomheden på den ene eller anden vis.

I dette eksempel skal brugeren tage et screenshot af et af billederne fra burgerkædens story, hvorefter han/hun ved hjælp af en tredjepartsapp (eksempelvis SnapRoll) skal redigere billedet, inden det sendes tilbage til McDonald’s.

Således åbnes op for en dialog mellem virksomhed og kunde.

Snigpremierer

I forbindelse med lancering af nye produkter giver Snapchat mulighed for at opbygge spændingen blandt følgerne ved løbende at afsløre billeder af produktet op til lanceringsdatoen.

Via profilen Acura_Insider sendte bilmærket Acura en kort video af en prototype af deres nye Acura NSX, der drønede rundt på en racerbane, til de første 100, der tilføjede profilen på Snapchat. En spændende måde at skabe opmærksomhed og give rigtige fans en eksklusiv oplevelse.

Bag facaden

New Orleans Saints på SnapchatMed Snapchat kan virksomheder også tilbyde mere generelle indblik i, hvad der foregår bag facaden.

Dermed kan virksomheder vise, hvordan produkterne bliver til, introducere supportholdet eller bringe andre småhistorier fra hverdagen i virksomheden.

New Orleans Saints, et amerikansk football-hold, tilbyder følgere over hele verden et indblik i træningen, eksklusive miniinterviews og billeder fra fanaktiviteter.

Igen en lettilgængelig måde at pleje dine følgere med optagelser, der ellers ikke nødvendigvis er tilgængelige for offentligheden.

Nyheder

Snapchat kan også bruges mere klassisk til at fremvise nye produkter for interesserede følgere. Den visuelle og kortvarige budskabsform gør kommunikationen lettilgængelig for modtageren.

Karmaloop, der forhandler streetware, har således anvendt Snapchat til at promovere en ny kollektion, hvor et nyt stykke beklædning blev promoveret dagligt frem til lanceringsdatoen, hvor følgerne så blev tildelt en rabatkupon.

Aktuelle hændelser

GrubHub på SnapchatSom de fleste andre af de sociale medier er Snapchat en platform, der er meget styret af øjeblikket.

Derfor kan mediet også bruges til at dele interessante eller sjove iagttagelser af aktuelle begivenheder.

GrubHub er et online fællesskab af takeawayrestauranter, tilsvarende eksempelvis Just-Eat i Danmark.

Virksomheden bruger ugentligt profilen på Snapchat til at dele sjove tegninger med menneskeliggjorte fastfoodretter, der eksempelvis illustrerer hverdagens udfordringer.

Dette kan både bidrage til et smil på læben hos modtagerne og måske prikke lidt til trangen til et nemt måltid.

Snapchat vs. andre sociale medier

Hvis din virksomhed har ressourcerne til at varetage en Snapchat-profil, sparrer vi meget gerne med jer om, hvilket indhold der kunne være aktuelt for jer.

Vi tager også gerne et bredere blik på jeres generelle tilstedeværelse på de sociale medier og andre onlinekanaler for at se, hvor jeres ressourcer kan bruges bedst.

Du er altid velkommen til at kontakte os på 21 37 25 85 eller via info@juhlsen.com.

 

Mød vores team her

 

 

 Relevante links