Fan-gating har længe været et effektivt middel til at booste antallet af likes på din Facebook-side. Fan-gating er, når en virksomhed kræver, at brugeren først ‘synes godt om’ deres side, inden de får lov til eksempelvis at få en gratis præmie eller adgang til specifikt indhold.

Facebooks nye reglerFacebook forbyder fangating

  1. Spil, som indeholder påkrævede eller valgfri in-app-betaling, skal nu skrive det i deres app-beskrivelse, hvad enten det er på Facebook eller på andre platforme, som understøtter den. Det skal give folk en klar indikation af, at spillet gerne må opkræve penge i løbet af spillet.
  2. Som ejer af en side inde på Facebook, må du ikke motivere folk til at bruge sociale plugins eller ‘synes godt om’ en side. Dette indebærer tilbud om præmier, gating apps eller app-indhold, som baserer sig på, hvorvidt en person allerede ‘synes godt om’ siden. Det er stadig accepteret at motivere folk til at logge ind på din app, tjekke ind eller deltage i et reklamefremstød på din applikationsside.

Det er den sidstnævnte regel, som vi med dette indlæg vil gå yderlige i dybden med.

Hvad gør vi nu, lille du?

Som altid, når de mest markante spillere i onlineverdenen ændrer deres spilleregler, må marketingbranchen finde nye veje at gå. Her hos Juhlsen.com vil vi med udgangspunkt i en lille case om vores online julekalender komme med et eksempel på social deling kombineret med content marketing.Spørgsmålstegn

Fan-gating var en stor del af julekalenderen sidste år, fordi brugerne mod et ‘like’ via afsendervirksomhedens app kunne få et ekstra lod og dermed få en fordel i lodtrækningen. Facebooks nye regel, som træder i kraft per 5. november 2014, forbyder dog denne handling.

Uden at gå alt for meget i dybden med interfacet af julekalenderen, ender kunden efter at have åbnet dagens låge på en side, hvor han/hun takkes for sin deltagelse i dagens quiz.

I stedet for at sende dem til en fan-gatebeklædt Facebook-app kan I promovere disse CTA’er:

  1. Promovér et særligt tilbud fra jeres e-shop.
  2. Opfordr til at tilmelde jeres nyhedsbrev – evt. mod pointbonus.
  3. Link til et kort profilspørgeskema. Tilbyd pointbonus for besvarelse.
  4. Præsentér relevant indhold, som brugeren kan ‘synes godt om’ eller dele på de sociale medier.

Delevenligt indhold på online julekalender

Punkt 4 i ovenstående liste er netop vores måde at håndtere fjernelsen af fan-gate fra Facebook. En integreret og simplificeret e-julekortsløsning skal gøre det muligt for julekalenderdeltagerne at dele små søde julehilsener med hinanden, og derved sprede budskabet om julekalenderen.

Læs mere i vores indlæg om “Del juleglæden”-konceptet.

Spred julehygge med online julekalender

 

Der kan ligeledes oprettes relevant indhold på slutsiden, der opfordrer dine brugere til at ‘like’. Vær opmærksom på, hvad brugeren egentlig ønsker at ‘synes godt om’. Er det julekalenderen som helhed, jeres virksomhedsside på Facebook eller indholdet, I har lagt op på siden?

Du kan få meget mere information om delefunktionen og vores online julekalender på netjul.dk eller ved at kontakte os via formularen eller på 21 37 25 85.