Også i 2018 var den online julekalender for mange virksomheder den kampagne med bedst ROI

En online julekalender kan være mange ting – lige fra en standard quiz med 24 låger med spørgsmål og svarmuligheder til et helt custom setup med innovativt gameplay.

I 2018 leverede Juhlsen et bredt spektrum af julekalendere med det til fælles, at de var tilpasset den enkelte kundes behov og målsætninger.

Det har igen vist at være en god investering for kunderne med flotte resultater over hele linjen.

7.590.918 spillede spil i vores julekalender 2018

Vi har kigget på tallene på tværs af de julekalendere teamet hos Juhlsen leverede i 2018, som havde åben tilmelding (nogle kunder vælger en julekalender med lukket tilmelding, bare for deres medarbejdere, særligt inviterede kunder, medlemmer eller andre, der skal have en eksklusiv julegave).

Sammenlagt blev der spillet 7.590.918 spil (quiz, skrabespil, lykkehjul, julegavejagt).

Vores kunder har altså sammenlagt haft 7.590.918 eksponeringer over for potentielle kunder og leads i december – til sammenligning bliver en annonce i Ekstra Bladet set af ca. 90.000 læsere i hverdagene eller 109.000 læsere på en søndag (tal fra april 2019).

Ekstra Bladets læsertal »

Skal vi gøre det mere overskueligt, så svarer det til, at hver deltager i gennemsnit har spillet 14 gange ud af de 24 mulige.

Det er altså 14 gange i løbet af december, hvor virksomheden har haft den enkelte deltagers fulde opmærksomhed og har kunnet fortælle om produkter og services – og lokke dem med videre ind på deres hjemmeside eller webshop.

Det sidste lykkes ofte ret godt – bare se denne case fra 2017, hvor JYSK opnåede en ROI på hele 10,7:

JYSK julekalender med ROI på 10,7 »

Det sker på det tidspunkt i gameplayet, hvor selve det daglige spil er spillet. Her har du nemlig deltagerens udelte opmærksomhed, når dagens vinderchance ikke længere distraherer. Det kan være på en ’tak for svar’-side eller på promotionsider, som deltageren kan swipe eller klikke rundt imellem.

Åbningsrate på 71,98 % – klikrate på 63,91 %

Det høje engagement kommer ikke helt af sig selv. Derfor anbefaler vi vores kunder, at vi sender e-mails ud fra spillet med invitation om at spille – hver eneste dag.

Og nej, det bliver deltagerne tilsyneladende ikke trætte af.

Tværtimod er de daglige e-mails populære og for mange endda ventede i spænding. Nogle kalenderes e-mailpåmindelser har åbningsrater et godt stykke over 80 %.

Den høje gennemsnitlige klikrate er ikke det store hekseri. I hver e-mail er der link direkte til dagens låge med dagens spil og vinderchance. Dét link bliver klikket på i stor stil. Faktisk er der en gennemsnitlig click to open rate (CTOR) på 88,36 % i 2018.

 

 Bliver du forpustet? Så se med her

At planlægge og eksekvere en kampagne, der strækker sig over to måneder, kan tage pusten fra de fleste marketingmedarbejdere, som i forvejen har nok at se til!

Derfor er det fristende at vælge en helt simpel standardløsning til sin julekalender. Til gengæld må man så ofte acceptere ”helt simple standardresultater”.

Hos Juhlsen ønsker vi bedre resultater og en bedre oplevelse for vores kunder. Derfor sælger vi aldrig vores softwareløsning til julekalendere som en gør-det-selv-løsning. Det er der så mange andre, der gør.

Derimod tilbyder vi en samlet pakkeløsning, der sikrer, at vores kunder indfrier de mål, de har sat sig (sammen med os) inden for de budgetter, der er til rådighed – med så lille en arbejdsbyrde hos kunden som mulig.

Derfor er de julekalendere, vi leverer, typisk også meget forskellige fra hinanden, selvom vi bruger vores egen fleksible Loyaltii-platform til dem alle.

 

Mobilen har for længst overhalet computeren

Det kommer sikkert ikke som den store overraskelse, men det er stadig værd at hæfte sig ved, at mere end 45 % af besøgene/spillene på julekalenderne skete på mobil.

For får du lyst til også at bruge en online julekalender (eller anden online kampagne), så sørg nu for, at den er mobiloptimeret – det er alle de online spilløsninger fra Juhlsen selvfølgelig.

Til sammenligning kom 37 % af besøgene/spillene fra computer, mens tallet for tablet var knap 18 %.

 

Fuld profil på knap 90 % af deltagerne

Størstedelen af julekalenderne opfordrede deltageren til at udfylde en række oplysninger om sig selv på en profilside. Til gengæld for umagen fik de lodder til lodtrækningen om kalenderens hovedpræmie.

Det gjorde knap 90 % af deltagerne gladeligt – og de udfyldte vel at mærke samtlige oplysninger.

Dertil udfyldte ca. 8,5 % en del af oplysningerne, mens kun ca. 1,5 % helt undlod at afgive nogle oplysninger.

 

Hvorfor er det fedt?

Det er det, fordi du kan bruge de oplysninger. Både når du vil vurdere, om du har fået fingre i de rette leads gennem julekalenderen: Hvis din virksomhed opererer lokalt på Falster, så er der måske ikke så meget ved 20.000 julekalenderdeltagere, hvis de alle bor nord for Aalborg.

Men endnu vigtigere er det for den lead nurturing, som du selvfølgelig bearbejder de nye leads målrettet med efterfølgende (hos langt de fleste af vores kunder accepterer deltageren ved signup til julekalenderen at blive tilmeldt kundens nyhedsbrev). For jo mere du ved om dem, des mere målrettet og personaliseret kan du lave din kommunikation.

Vil du vide mere om lead nurturing og hvordan du forvandler dine leads til kunder, så tjek dette link:

Lead nurturing – sådan lykkes du »

Vil du vide mere om dine deltagere, end hvad der lige passer ind på en profilside, så har vi (også i 2018) rigtigt gode resultater med at opfordre deltagerne til at deltage i en survey – selvfølgelig til gengæld for nogle lodder til lodtrækningen om hovedpræmien.

Sådan får du den rette julekalender

Først og fremmest må du overveje, om en online julekalender overhovedet er den rette løsning til jeres behov. For måske skal I satse på andre online spil, optimere jeres e-mail marketing, have kig på et loyalitetsprogram eller…

Skal du have en julekalender, så vil du sikkert gerne vide hvilken, der vil skabe de optimale resultater for netop din virksomhed. Og det kommer selvfølgelig an på, hvilke resultater, I søger?

  • Flere leads
  • Øget salg
  • Øget engagement mellem køb hos eksisterende kunder
  • Øget kendskab til virksomhed og produkter hos eksisterende kunder
  • Øget præference hos eksisterende leads
  • Viden om kunder og leads, så du kan være mere relevant
  • Eller noget helt andet?

 

 Din online julekalender 2019?

Det er (næsten) kun fantasien, der sætter grænser, når det kommer til forskellige spilløsninger og gameplays. Men oftest er en gennemtestet standardløsning det bedste udgangspunkt for at opnå de bedste resultater.

Du kan læse mere om Juhlsens online spilløsninger og selv prøve et par af vores demoer her:

Specialister i online konkurrencer »

Vil du noget mere anderledes og innovativt, så løfter vi også gerne opgaven, som da vi lavede et helt nyt gameplay til Small Danish Hotels i 2018:

Ny julekalender med leadscoring »

Fra 2012 til 2017 brugte Small Danish Hotels en standard online julekalenderløsning fra Juhlsen med 24 låger og quiz – og alene de nye tilmeldte fra kampagnen i 2016 forventes at generere en omsætning på over 10.000.000 kr. hen over en seksårs periode:

Du kan læse hele casen her (hvis du også kan lide flotte tal) »

Vi lavede også en lang række andre julekalendere i 2018 – blandt andre for Krifa, LO Plus, JYSK, Middelfart Sparekasse, Ønskebørn, JyllandsPosten og Folkeferie.dk.

 

Derefter kan vi se nærmere på, hvilken løsning, der bedst og billigst muligt indfrier målene.

Hvis det vigtigste mål f.eks. er at få så mange nye leads som muligt, så skal du vælge en meget simpel og billig kampagneform, hvor du kan bruge så stor en del af budgettet som muligt på at tiltrække nye leads.

Hvis engagement af eksisterende kunder og leads eller indsamling af viden fylder meget, så giver det mening at tilrettelægge et gameplay, der sikrer et højt engagement gennem hele kampagneperioden.

Har du flere mål, så er det afgørende, at du prioriterer, så kampagnen tilgodeser de vigtigste mål, ellers er der stor risiko for, at resultaterne udebliver.

Vi hjælper meget gerne med at afklare både mål, prioritering og kampagneform

Teamet hos Juhlsen lavede de første julekalendere i 2001 og har siden været med til at levere et stort antal julekalendere til danske virksomheder, der har genereret leads, engageret kunder og skabt salg i 20 forskellige lande. Fokus har altid været at sikre vores kunder de bedste resultater for færrest mulige ressourcer.

Gennem årene har vi indsamlet en stor mængde viden og erfaring – og den deler vi gladeligt ud af, også selv om du ikke lige vælger en Juhlsen-løsning.

Bare kontakt os på info@juhlsen.com eller 21 37 25 85 – så hjælper vi dig godt på vej.