Den online julekalender er for mange virksomheder den årlige kampagne, der giver den bedste ROI igen og igen

Teamet hos Juhlsen har siden 2001 været med til at levere et stort antal julekalendere til danske virksomheder, der har genereret leads, engageret kunder og skabt salg i 20 forskellige lande. Fokus har altid været at sikre vores kunder de bedste resultater til de lavest mulige omkostninger.

At planlægge og eksekvere en kampagne, der strækker sig over 2 måneder kan tage pusten fra de fleste marketingmedarbejdere, som i forvejen har nok at se til!

Derfor er det naturligt, at mange vælger en helt simpel standardløsning. Man skal så bare heller ikke forvente andet end “helt simple standardresultater”…

Hos Juhlsen har vi en lidt anden tilgang: Vi sælger aldrig vores softwareløsning til julekalendere som gør-det-selv-løsning. Det er der rigeligt andre, der gør.

Vi tilbyder en samlet pakkeløsning, der sikrer, at vores kunder indfrier de mål, de har sat (sammen med os) inden for de budgetter, der er til rådighed – med så lille en arbejdsbyrde hos kundens travle marketingafdeling som mulig.

Derfor er de julekalendere, vi leverer typisk også meget forskellige fra hinanden, selvom vi bruger vores egen fleksible Loyaltii-platform til dem alle.

 

 

2018 bliver ingen undtagelse fra tidligere år. Vores kunder vil nemlig altid lidt mere; lidt mere intelligent og personaliseret kommunikation og gameplay, lidt højere ROI og lidt federe nye ideer. Så ja, vi glæder os allerede til december!

 

15 julekalendere til JYSK i 2017 gav en ROI på hele 10,7 – endda uden at tælle værdien af nye permissions med…

Nu skal vi jo huske at prale lidt, og i 2017 lavede i faktisk bl.a. online julekalendere for JYSK i 15 lande. Dét genererede en return on investment (ROI) på hele 10,7. Ja, de fik deres investering igen 10,7 gange. Og så havde de ikke engang talt værdien af de nye permissions med.

Du kan læse hele casen her (hvis du savner lidt inspiration) »

 

 

Vi lavede også en lang række andre julekalendere – blandt andet for Krifa, Small Danish Hotels, LO Plus, Normal, Skoringen, Middelfart Sparekasse, Jyllandsposten og Folkeferie.dk.

Men nok om, hvem kunderne var – lad os komme tilbage til resultaterne.

 

Hvor mange gider egentlig deltage i online julekalendere?

– hele 784.183 personer deltog i bare 24 af de kalendere, vi leverede med åben tilmelding i 2017

Hver person deltog i gennemsnit 11,1 gang i løbet af konkurrenceperioden. Det gav altså i alt vores kunder knap 10 millioner interaktioner med kunder eller leads i løbet af 24 dage.

Til sammenligning var det kun VM i fodbold 2018, der i starten af juli 2018 kunne fremkalde seertal over 650.000 i Danmark (og hvad koster reklamepladsen mon dér?).

Seertal i Danmark uge 26 »

Daglige e-mails er en vigtig ingrediens i de fleste af de julekalendere, vi leverer.

I gennemsnit havde de daglige e-mails en åbningsrate på 61,2 % og en klikrate på 45,6 %. Det skal samtidig nævnes, at de høje responsrater på de daglige e-mails ikke engang nedsatte responsen på vores kunders almindelige nyhedsbreve, som blev sendt ud sideløbende med de daglige julekalendermails!

 

Hvilken julekalender skal du have?

Og skal du overhovedet have en online julekalender? For nej, måske er det slet ikke det allermest optimale for netop din virksomhed – måske skal I satse på andre online spil, optimere jeres e-mail marketing, have kig på et loyalitetsprogram eller… Nå, men det er en anden snak.

Skal du have en julekalender, så vil du sikkert gerne vide hvilken, der vil skabe de optimale resultater for netop din virksomhed. Og det kommer selvfølgelig an på, hvilke resultater, I søger?

  • Flere leads
  • Øget salg
  • Øget engagement mellem køb hos eksisterende kunder
  • Øget kendskab til virksomhed og produkter hos eksisterende kunder
  • Øget præference hos eksisterende leads
  • Viden om kunder og leads, så du kan være mere relevant
  • Eller noget helt andet?

Når du har defineret målene for jeres julekalender, så er næste skridt at definere hvilken kampagneform, der bedst og billigst muligt indfrier målene. Hvis det vigtigste mål f.eks. er at få så mange nye leads som muligt, så skal du vælge en meget simpel og billig kampagneform, så du kan bruge så stor en del af budgettet som muligt på at tiltrække nye leads. Hvis engagement med eksisterende kunder og leads eller indsamling af viden fylder meget, så giver det mening at tilrettelægge et gameplay, der sikrer et højt engagement gennem hele kampagneperioden.

Mange virksomheder har selvfølgelig flere mål, de gerne vil indfri samtidig – og det kan også fint lade sig gøre – men hvis der ikke prioriteres mellem målene og tilrettelægges en kampagne, der passer til de vigtigste mål, så er der stor risiko for, at resultaterne udebliver.

Vi hjælper meget gerne med at afklare både mål, prioritering og kampagneform.

Vi er så glade for at tale om julekalendere, at vi gerne gør det ganske gratis! Vil du ikke sende en besked, kan du også kontakte os på info@juhlsen.com eller 21 37 25 85 – så hjælper vi dig godt på vej, uanset om det ender med en Juhlsen-kalender eller ej.

 Relevante links