Fra 24 låger til julekalender med lead scoring

Til og med 2017 var Small Danish Hotels’ julekalender med 24 låger og bag hver låge gemte sig et spørgsmål og nogle svarmuligheder samt et link til hvor på deres hjemmeside, man kunne få hjælp til at finde det rigtige svar. Vinderne blev trukket af systemet. Et gennemtestet koncept som år efter år giver gode resultater i form af engagement og nye leads samt besøg til hjemmesiden.

Men da det var tid for at begynde planlægningen af julekalenderen 2018, præsenterede Small Danish Hotels’ faste samarbejdspartner Juhlsen en idé til et helt nyt julekalenderkoncept – uden låger og uden traditionelle spørgsmål – og den idé valgte man at afprøve.

”Vi har haft gode resultater med det traditionelle julekalenderkoncept, men da Juhlsen præsenterede os for det nye koncept, julekalender med leadscoring, var vi alligevel friske på at prøve noget nyt”, fortæller Helle Skou Nørby, marketingchef hos Small Danish Hotels, der særligt var interesseret i konceptets indbyggede lead scoring, som efterfølgende kunne bruges til interessebaseret segmentering i virksomhedens e-mail marketing.

Gameplay: Julegavejagt

Det nye gameplay (efter tilmelding) førte i korte træk deltageren gennem følgende trin:

1. Se, hvor mange dage, du evt. mangler at spille og start derefter, hvor du slap sidst.

julekalender med lead scoring

Startside efter signup, hvor antallet af åbne spildage, der endnu ikke er blevet spillet ses som notifikation øverst til venstre.

 

2. Vælg dine præferencer for hotelophold. Du vælger ved at klikke på et specifikt hotel.
julekalender med lead scoring

På 5. spildag bliver deltagerne bedt om at vælge, om de helst vil bo på hotel i byen eller i naturen. De vælger ved at vælge enten hotellet i byen eller det i naturen.

 

3. Vælg dine præferencer for dagens oplevelse ved hotellet. Igen vælger du ved at klikke på en specifik oplevelse, der findes i forbindelse med det valgte hotel.
julekalender med lead scoring

Her præsenteres deltageren for to oplevelser, som findes i forbindelse med det valgte hotel. Deltageren skal her vælge mellem en natur- eller en kultur-oplevelse.

4. Når du klikker, havner du på en side på Small Danish Hotels’ hjemmeside, hvor du skal finde dagens julegave. Julegaven svæver rundt et sted på siden, og når den er fundet, klikker du på den.

Deltageren sendes til siden om den valgte oplevelse på smalldanishhotels.dk. Her er der placeret en julegave, som bevæger sig lidt og som kun er synlig for deltageren (ikke synlig for øvrige besøgende på siden).

5. Du kommer tilbage til spillet, hvor du får at vide, hvad der var inde i gaven.

Deltageren får at vide, hvad der gemte sig i pakken; enten lodder til lodtrækningen om hovedpræmien eller dagens præmie.

6. Efter dagens spil, får du vist en række promotionsider for Small Danish Hotels’ produkter med links til smalldanishhotels.dk.

Når de åbne spilledage er spillet, vises til sidst en række promotionsider, som deltageren kan klikke frem og tilbage mellem og som ved klik på promotionskærmen, sender deltageren til en landing page på smalldanishhotels.dk.

 

Interessebaseret lead scoring

Alle valg foretaget af deltagerne blev brugt til lead scoring. Kalenderen var planlagt ud fra en lead scorings-model, hvor alle deltagere ville blive udsat for de samme kategorivalg gennem kampagneperioden.

Var en kategori valgt et bestemt antal gange, udløste det en markering i et lignende interessefelt i Small Danish Hotels’ loyalitetsplatform Juhlsen på den enkelte kontakt.

Ud over lead scoringen havde man som tidligere år suppleret julekalenderen med en survey, som alle deltagere blev inviteret til at deltage i. Det gjorde over 57 % af deltagerne.

Resultaterne fra lead scoringen samt survey gjorde, at man siden januar har kunnet arbejde med en række værdifulde interessebaserede segmenter og derved øget personalisering i den løbende lead nurturing, hvilket man hos Small Danish Hotels har rigtigt gode erfaringer med.

”Hele lead scorings-ideen er vigtig for os og resultaterne herfra har været et plus oveni de øvrige resultater, der har været lige så flotte som året før med hensyn til tilgangen af nye leads, engagement mv.”, slutter Helle Skou Nørby, der allerede har planer om sammen med Juhlsen at benytte konceptet igen i løbet af 2019.

 

Hent vores e-bog, og få mere ud af din næste konkurrence

Vi har samlet over 15 års erfaring i en lille overskuelig og mobilvenlig e-bog med uundværlige tips og tricks til optimering af udbyttet af online konkurrencer. Du kan få glæde af vores tips uanset, hvilket system du bruger til dine konkurrencer!

 

Drømmer du også om et helt nyt konkurrencekoncept med fokus på resultater, så kontakt Juhlsen på info@juhlsen.com eller 21 37 25 85.

 Relevante links