TravelCo Nordic snapshotspil udviklet af Juhlsen

Snapshots er for ferierejser, hvad mælk er for café latte. Det ved de hos TravelCo Nordic. Så da der skulle rulles en jubilæumskampagne ud med gamification som omdrejningspunkt, var ønsket et snapshotspil, som hurtigt blev udviklet af teamet hos Juhlsen.

”Vi ønskede at skabe en relevant involvering af kunder og potentielle kunder. Snapshottet er tæt forbundet med det at rejse, så vi benyttede lejligheden til at bygge et helt koncept op omkring det, hvor kunderne kunne tage fiktive billeder og drømme sig væk til deres næste destination. Da Juhlsen hørte om tankerne bag, tog det ikke lang tid fra tanke til handling. Juhlsen har en fantastisk evne til at kombinere forretningsforståelse med teknologi og at levere unikke koncepter, der passer til netop vores brand”, fortæller Michael Hegelund, Head of Marketing ved TravelCo Nordic, der selv blev udvalgt til en af de 30 under 40 Rising Stars of Loyalty 2019 for andet år i træk ved The Loyalty Magazine Awards i London.

 

 The Loyalty Magazine Awards

The Loyalty Magazine Awards er en årligt tilbagevendende begivenhed, afholdt af Loyalty Magazine, hvor ekstraordinære præstationer, innovation og best practice inden for loyalitet på tværs af Europa, Mellemøsten og Afrika hyldes. The Loyalty Magazine Awards blev afholdt 18. juni 2019 ved Tower of London.

Bedste kortsigtede loyalitetsinitiativ

TravelCo Nordics snapshotspil ’Picture your next destination’ var finalist i flere kategorier ved The Loyalty Magazine Awards:

  • Best Use of CRM
  • Best Loyalty Programme of the Year – Travel & Experiences
  • Best Short Term Loyalty Initiative.

Det blev til sejr i kategorien ’Best Short Term Loyalty Initiative’, hvor dommerne var på udkig efter et loyalitetsprogram eller en gruppe af kortsigtede initiativer, der kørte i 2018 og som resulterede i øget kundeloyalitet. Resultaterne skulle vise øget salg, flere kundebesøg, øget loyalitet til brandet samt en øget markedsandel.

Kortsigtet loyalitet er defineret som et program, der kører i en begrænset periode. For de nominerede i kategorien var det vigtigt, at de kunne vise, hvordan initiativet motiverede til langsigtet loyalitet samt at de via data kunne bevise et øget salg.

’Picture your next destination’ og TravelCo Nordic fik ved sejren følgende udtalelse:

“TravelCo Nordic created a programme that is relevant to the brand, easy to comprehend and which has achieved impressive results”

 

Snapshotspil i Danmark, Sverige og Norge

Snapshotspillet blev lanceret i 2018 som en del af TravelCo Nordics jubilæum. Spillet blev kørt hos Bravo Tours i Danmark, hos Solresor i Sverige og Solia i Norge frem til februar 2019.

 

 Snapshotspil

Den visuelle side af gameplayet i snapshotspillet er udformet som kameraet på en smartphone. Det betyder, at når spillet spilles på en telefon, så ligner det bare, at telefonens kamera er slået til. Når deltageren klikker for at tage et billede, tages der ikke et rigtigt billede, men vises i stedet et snapshot fra en rejsedestination. I hvert spil kan der tages 9 snapshots og er der 3 ens, så har man vundet.

 

Der blev anvendt dobbelt opt-in ved sign-up, hvor deltageren ved tilmelding fik til sendt en mail, hvor tilmelding skulle bekræftes. Herefter kunne deltageren spille med hver dag. Ved tilmelding accepterede deltageren at blive tilmeldt virksomhedens nyhedsbrev, så der herved blev indhentet e-mail-permissions.

I spillet klikker deltageren ni gange og får vist ni snapshots fra nogle af TravelCo Nordics rejsedestinationer. Var der tre ens, så fik deltageren straks besked om at have vundet en præmie.

Efter spillet fik deltageren vist en række promotions i form af mindre reklamer med mulighed for klik direkte til landing pages hos henholdsvis Bravo Tours, Solresor og Solia.

I en periode tilføjede man et step mere efter spillet og inden promotions, hvor deltagerne blev spurgt, om de ville modtage SMS’er fra virksomheden, hvilket mange accepterede. Dette step blev naturligvis kun vist for deltagere, der ikke allerede havde accepteret.

Promotions var ikke kun reklamer for rejser fra Bravo Tours, Solresor eller Solia. Én promotion var f.eks. en opfordring til at deltage i en survey og besvare spørgsmål om sine rejsepræferencer mv.

 

 Imponerende resultater

Snapshotspillet tiltrak i alt 136.647 deltagere samt tilsammen spillede 1.223.430 spil. Men ud over opmærksomhed og engagement, har kampagnen også øget loyaliteten til de tre brands; Bravo Tours, Solresor og Solia.

  • 86 % af deltagerne, der ikke havde rejst med Bravo Tours inden for de seneste to år, overvejer at benytte Bravo Tours i 2019.
  • 32 % af deltagerne har tilkendegivet, at de er blevet mere positivt stemt overfor Bravo Tours.
  • 396.642 spørgsmål blev besvaret.

Også salg og webshopaktivitet er blevet øget betragteligt som følge af kampagnen:

  • Bare én uge efter lancering af spillet kunne man måle en øget trafik til webshoppen direkte fra spillet – faktisk højere end den direkte trafik.
  • Det samlede antal besøgende på webshoppen blev øget betragteligt i forhold til året før.
  • Selv antallet af telefonopkald vedr. booking af ferierejser oplevede en ikke uvæsentlig stigning.

 

Det stopper selvfølgelig ikke her

”Relevant involvering af kunder og potentielle kunder i brandet vil også være et fokus for os fremover. Gamification er et af de mange værktøjer, som vi arbejder med. Her findes stadig masser af vinkler og tilgange, vi udforsker sammen med Juhlsen, og hvor der ligger masser af værdi”, slutter Michael Hegelund.

 

Hent vores e-bog, og få mere ud af din næste konkurrence

Vi har samlet over 15 års erfaring i en lille overskuelig og mobilvenlig e-bog med uundværlige tips og tricks til optimering af udbyttet af online konkurrencer. Du kan få glæde af vores tips uanset, hvilket system du bruger til dine konkurrencer!

 

Ønsker du sparring eller et uforpligtende tilbud på en online julekalender, så kontakt os på info@juhlsen.com eller 21 37 25 85.

 Relevante links