Unoliving.com lykkehjul fra Juhlsen

Unoliving.com er en webshop med 15 ansatte, der forhandler møbler fra mere end 50 brands fra ind- og udland. Virksomheden blev i 2016 nomineret til E-handelsprisen 2016 i nomineret i kategorien ”Bedste B2C-virksomhed med online omsætning fra 3-25 mio. kr. og opnåede en flot andenplads. Men man hviler ikke på laurbærene hos unoliving.com, og da målet var flere e-mail permissions, investerede man i en online konkurrenceløsning fra Juhlsen: En kvalitetsløsning, som mange måske tror er forbeholdt de helt store virksomheder. Valget faldt på et online lykkehjul, og det skulle vise sig at være en særdeles god investering.

Hvorfor en lykkehjulskonkurrence?

”Vi valgte lykkehjulsspillet efter en dialog med Martin Bach fra Juhlsen, fordi lykkehjulsspillet er en hurtig plug’n’play-løsning, som kunne få os i gang med det samme og samtidig dække de behov, vi havde i forhold til at involvere vores leverandører aktivt i kampagnen,” fortæller Jonas Nygaard Christiansen, Marketing Manager hos unoliving.com.

Leverandører sponsorerede hovedpræmier

Et centralt behov var netop promoveringen af unoliving.coms leverandører, som til gengæld sponsorerede hovedpræmierne i konkurrencen.

”Vi havde ikke én hovedpræmie, men brugte en hovedpræmiepulje”, forklarer Jonas og fortsætter; ”Efterhånden som spillet kom i gang, kunne vi hurtigt se, at trafikken ind til leverandørernes brandsider på unoliving.com steg markant. Det betød også, at vores leverandører fandt det interessant at blive en del af spillet, da det automatisk øgede interessen for deres brand og produkter.”

Det førte til, at konkurrencen, der gik live i starten af maj, kunne forlænges, des flere hovedpræmiesponsorer, der kom på banen. I alt endte konkurrencen med at køre i tre måneder.

 

Eksempel på én af promotionsiderne i unoliving.coms lykkehjul.

 

En investering, der betaler sig

Én ting er sidetrafik, som kom fra de promotionsider, deltagerne fik vist efter endt dagligt spil, en anden ting er, om kampagnen var investeringen værd.

”Alene den omsætning, der blev genereret fra promotionsider, har dækket udgifterne til kampagnen. Alt derudover er rent plus for os og vores leverandører,” fortæller en tydeligt tilfreds Jonas.

50 % flere e-mail permissions

Målet med kampagnen var at indhente nye e-mail permissions – et ambitiøst mål om at øge maillisten med 50 %. Og det blev indfriet!

”Det er helt sikkert ikke sidste gang, at vi har anvendt et online spil fra Juhlsen i en kampagne. Både os og vores leverandører er klar på, at det ikke var sidste gang,” fastslår Jonas.

 

Sign-up til lykkehjulet via e-mail.

 

Et godt råd til andre virksomheder

Men hvad kræver det egentlig af virksomheden selv at få succes med en online spilkampagne?

”Det kræver helt sikkert noget koordinering,” fortæller Jonas, der ud over koordineringen med Juhlsen også har skullet koordinere med kundeservice, så de var klædt på til henvendelser om lykkehjulet, leverandører og andre interessenter.

Han har dog et godt råd, som han gerne vil give videre til andre virksomheder, der overvejer at kaste sig ud i en online spilkampagne:

”Hav styr på jeres e-mail marketing, inden I går i gang. Det er fedt at få 50 % flere kontakter ind på maillisten, men de skal også sendes ind i nogle segmenterede flows, hvor de oplever en kommunikation, der er rettet mod netop dem. Husk på, at de kontakter, som kommer via et spil, muligvis ikke kender din virksomhed på samme måde, som de, der fx kommer via en tilmeldingsformular på din hjemmeside,” slutter Jonas.

 

 Sådan foregik Uno Livings lykkehjulskonkurrence

I alt 17.765 personer deltog i unoliving.coms lykkehjul, der naturligvis var mobiloptimeret, og kunne hver dag dreje lykkehjulet og vinde enten præmier (gavekort) eller lodder til udtrækningerne af hovedpræmierne.

Der var i alt 285 præmier bestående af hovedpræmier fra leverandører og gavekort til unoliving.com.

Hen over perioden fik deltagerne tilsendt påmindelsesmails med et par dages mellemrum, hvilket bidrog til at øge engagementet hos deltagerne og trafik til webshoppen.

Efter endt dagligt spil, fik deltagerne mulighed for at swipe gennem i alt 14 promotionsider, der promoverede unoliving.coms produkter, brands/leverandører og kampagner.

Det resulterede i 206.414 promotionsidevisninger og 25.336 kliks i alt. Det vil sige gennemsnitligt 14.744 visninger og 1.810 kliks pr. promotionside – det giver en konvertering fra visning til klik til unoliving.com på hele 12,3 %.

 

Hent vores e-bog, og få mere ud af din næste konkurrence

Vi har samlet over 15 års erfaring i en lille overskuelig og mobilvenlig e-bog med uundværlige tips og tricks til optimering af udbyttet af online konkurrencer. Du kan få glæde af vores tips uanset, hvilket system du bruger til dine konkurrencer!

 

Skal du også investere i en resultatorienteret kampagne?

Så kontakt os på 21 37 25 85 eller info@juhlsen.com.

 Relevante links