Nævn én fejl, du for ofte ser i e-mailkampagner, og beskriv, hvordan den kan fikses – sådan lød oplægget til de eksperter, som Zapiers marketingblog interviewede til en artikel om fejl i e-mailmarkedsføring.

Undgå fejl i dine e-mail kampagnerSelvom grundlæggende e-mailmarkedsføring efterhånden er en temmelig efterprøvet disciplin i de fleste virksomheder, sker det fortsat, at der udsendes kampagner, der ikke har den ønskede kvalitet og/eller effekt.

Derfor har Zapier samlet en liste med e-mailmarketingeksperternes 21 bud på, hvilke fejl man som marketingarbejder skal være opmærksomme på ikke at begå.

De 21 største fejl i e-mailmarkedsføring

Vi har samlet listen fra Zapiers indlæg her og vil efterfølgende samle op på listen i en række temaer, som set fra vores perspektiv er vigtige fokuspunkter for at opnå en bedre e-mailmarkedsføring.

 1. Emnelinjen er “overhypet”
 2. Forhåndsvisning overses
 3. Fra-adresse eller -navn er noreply
 4. E-mailen tilbyder ingen værdi for kunden
 5. Fokus på produkt frem for kunde
 6. Manglende personlighed
 7. For mange CTA’er
 8. Intet tekstlink
 9. For lang e-mail
 10. Fejlslagne merge-tags
 11. E-mail kun bestående af billeder
 12. E-mail uden billeder
 13. Undervurdering af personlig tekstmail
 14. Manglende konsistens i udsendelser
 15. For mange eller for få udsendelser
 16. Overlappende indhold i udsendelser
 17. Meningsløse e-mail
 18. Kolde e-maillister
 19. For stor aktivitet mod inaktive modtagere
 20. Manglende segmentering
 21. Manglende fokus på kundens handlinger

Listens punkter kan samles op i fem overordnede fokusområder.

1. Det første indtryk

Det er vigtigt, at dine e-mails opleves relevante og seriøse hele vejen igennem din e-mailmarkedsføring. Denne udfordring starter med den forhåndsvisning, som modtageren ser, når mailen lander i indbakken.E-mailpræsentation

Der skal være overensstemmelse mellem det, du lover med din emnelinje og preheader, og det egentlige mailindhold. Vi indrømmer, at det kan være en fin balancegang at skabe opmærksomhed uden at love for meget, men i den ligning er din integritet som afsender altså vigtigere end din åbningsrate. Skuffede læsere konverterer alligevel ikke…

Vores anbefaling er derfor, at du i dit arbejde med udvælgelse – eller endnu bedre splittesting – af emnelinje og preheader sørger for at holde fokus på at være relevant og informativ. Når du kan sætte disse kendetegn på dine tekster, er der stadig plads til at være eksperimenterende – uden der “går Ekstra Bladet i den” 🙂

Din seriøsitet bør også skinne igennem i både afsendernavn og -mailadresse. Det skal tydeligt kunne afkodes, hvem der er afsender – og sørg så for, at den anvendte svar til-adresse rent faktisk bliver læst. Det vidner ikke om særlig stor interesse i modtagerne, hvis du eksempelvis med en noreply-adresse indikerer, at svar på dine mails havner i et sort hul.

2. Indhold

Når du med en elegant emnelinje har fået dine modtagere til at åbne dit nyhedsbrev, skal deres interesse følges op af noget indhold, der skaber værdi. Selv hvis dine modtagere ikke er i købsmode, skal dine e-mails give dem en oplevelse, der øger interessen eller forbedrer relationen til dit brand.

Kan din virksomhed – uden at være direkte fokuseret på egne produkter – tilbyde noget, der kan bidrage til en mere forsimplet, underholdende eller interessant hverdag? I så fald bør dette inkluderes i jeres kommunikation. Det, kontinuerligt at kunne tilbyde værdi uden at være anmassende, er en vigtig egenskab for den langsigtede relation, og så giver det større gevinst i det lange løb.

Sørg samtidig for at holde dit indhold relevant, kort, præcist og uden for mange forskellige CTA’er.

3. Korrektur og formattering

E-mailkorrekturEt andet element, der er vigtigt for, hvordan dine e-mails opfattes af modtagerne, er sprog og opsætning. Det hæmmer det professionelle udtryk, hvis dine mails er fyldt med sproglige eller opsætningsrelaterede fejl.

Sørg altid for at lave testafsendelser og gennemlæs dit indhold med fokus på stavning og kommatering. Men vær også opmærksom på, om flettet indhold vises korrekt og om links virker. Det er ligeledes en god idé at teste dine mails på forskellige enheder, inden den sendes afsted. Dermed kan du få vished for, om billeder, knapper og tekster opfører sig som tiltænkt.

Der findes en række værktøjer, der kan hjælpe med en bredere test på tværs af devices, browsere og e-mailklienter, hvilket er et must, når en ny e-mailtemplate testes. Vi anbefaler dog stadig, at du som minimum tester hvert nyhedsbrev fra et par webklienter og én mobilklient, inden det sendes afsted.

Få også gerne en kollega til at læse korrektur på nyhedsbrevet med ovenstående in mente. Ved at have flere øjne på den kommunikation, vi sender ud, kan mange sprog- og opsætningsfejl undgås.

4. Udsendelsesplan

Når du har fået etableret en god kvalitet i dine mails, skal disse leveres regelmæssigt til dine modtagere. Overvej, hvor ofte du kan tilbyde værdifuldt indhold, lav en plan og hold dig til en fast rutine, så du ikke sender for mange eller for få e-mails. Begge dele vil skade din overordnede mailperformance.

I det hele taget er det en fornuftig øvelse at planlægge udsendelser i forvejen, så hver enkelt mail kan være så fokuseret og målrettet som muligt.

5. Listen

E-mailudsendelsesplanI forlængelse af din udsendelsesplan er det også relevant at overveje, hvordan du kan holde aktiviteten på din nyhedsbrevsliste oppe. Dette gøres igen ved at sende relevant indhold til relevante modtagere.

Afhold en konkurrence eller tilbyd loyalitetsfordele til brugere, der udfylder et spørgeskema og giver dig mulighed for at segmentere dit indhold. Segmentering er et godt udgangspunkt for at sende mere relevant indhold til dine modtagere.

Der skrues yderligere op for relevansen, hvis segmenteringen krydres med triggerflows og personalisering, der sender e-mails til dine brugere på baggrund af konkrete handlinger, præferencer og kontaktinformationer.

Desuden er det anbefalelsesværdigt at være opmærksom på dine kontakters overordnede aktivitet. Hvis en bruger ikke åbner dine e-mails, er det ikke sundt for din mailrating at blive ved med at smide mails den vej. Faktisk vil nogle e-mailløsninger registrere den manglende aktivitet som et tegn på spam, hvilket altså er hæmmende for dine udsendelser generelt.

Optimér din e-mailmarkedsføring

Som det ses fra ovenstående er der nok at være opmærksom på, når kvaliteten af din e-mailmarketing skal højnes.

Ønsker du sparring til, hvordan skaber de bedste forudsætninger for din e-mailmarkedsføring, står vi altid klar til at hjælpe.

Kontakt os på info@juhlsen.com eller 21 37 25 85.

 

 

 Relevante links