De rette værktøjer til Marketing Automation er som et professionelt køkken, hvor samarbejdet fungerer optimalt og den ene velsmagende gourmetret efter den anden forsvinder ud i restauranten til de forventningsfulde gæster. Det er derfor ikke så underligt, at værktøjer til Marketing Automation er eftertragtede. Men hvordan vælger man det optimale?

Indhold og kontekst er det vigtigste

Blandt de utallige systemer på markedet er der meget stor forskel på tilgangen og priserne – f.eks.:

  • Enterprise-løsningerne som Oracle, Adobe, SAP og IBM med deres “vi kan det hele, bare I betaler”-tilgang.
  • SMB-løsningerne der dækker både marketing automation, CMS og CRM m.m. F.eks. Hubspot, Marketo og Act-on m.fl.
  • De meget e-mail-fokuserede løsninger, hvor flere har bredt deres tilbud ud de senere år. F.eks. MailChimp, Campaign Monitor og AutoPilot m.fl.

Selv det bedste værktøj sikrer ikke god kommunikation

Selv de bedste redskaber sikrer ikke resultatet af din kommunikation.

Juhlsens anbefaling til virksomheder, der skal vælge system til Marketing Automation, er at starte med at kigge på:

  • Hvor skal indholdet til kommunikationen komme fra – og hvordan kan vi komme til at genbruge på tværs af kanaler uden at skulle redigere det hele flere steder?
  • Hvordan skal indholdet personaliseres, så det rigtige indhold bliver præsenteret for de rigtige modtagere?
  • Hvilke kanaler skal anvendes (husk også at medtage remarketing)?
  • Hvem skal producere indholdet og hvem skal lave opsætningen af de ofte avancerede regler for distribution og segmentering?
  • Hvordan skal der måles og rapporteres på resultaterne – og hvem skal stå for dette?
  • Hvor meget merværdi skaber automatiseringen for hhv. modtagerne og virksomheden?
  • Står udbyttet eller merværdien i rimeligt forhold til de ressourcer, der skal bruges for at etablere og drive løsningen?

Integration og API er nøgleord hos enhver udbyder med respekt for sig selv

Hvis du overvejer et Marketing Automation-værktøj, som ikke fremhæver, at de har integration til andre systemer, og at de tilbyder et API, så er det en god idé at kigge på et af de mange andre værktøjer, som tilbyder dette. Selv hvis du overvejer et “helt lukket” system, der kan alt det, du synes, du har brug for nu, så får du efter al sandsynlighed behov for at kunne integrere med andre systemer.

Husk dog at undersøge om det system, du kigger på, tilbyder præcis de integrationsmuligheder, du ønsker – nogle APIer og integrationer er meget begrænsede!

Hos Juhlsen hjælper vi dig både med valg af system, implementering og drift – men vi holder fokus på resultatskabelsen

Selvom vi har flere egenudviklede “middleware-løsninger”, der hjælper flere af vores kunder med at udnytte den ofte komplekse sammensætning af systemer, de har, så sælger vi aldrig systemer alene. Vi hjælper gerne med at implementere løsninger, hvor vores kunder selv køber systemer hos andre leverandører og selv står for den daglige drift. Men vores styrke er at bevare resultatfokus og sikre, at I når jeres mål uden at overskride budgetterne.

Er du på udkig efter værktøjer til Marketing Automation, så er du velkommen til at kontakte os for sparring på info@juhlsen.com eller 21 37 25 85.

 

 

 Relevante links